Anbieter zum Thema
Literatur
[1] Bartels J, Groot M, Kyriakidi A, van der Lans I, 2008. A qualitative analysis on trends in fruit consumption in four European countries. In Scripta Horticulturae, Vol. 8, International Society for Horticultural Science (ISHS), Leuven, Belgium, 19–25
[2] Briz T, Sijtsema SJ, Jasiulewicz A, Kyriakidi A, Guàrdia MD, van den Berg I, van der Lans IA, 2008. Barriers to fruit consumption: Driving forces behind consumer behaviour. In Scripta Horticulturae, Vol. 8, International Society for Horticultural Science (ISHS), Leuven, Belgium, 7–18
[3] Hoffmann M, Wolf G, Staller B, 2007. Lebensmittelqualität und Gesundheit. Bio-Testmethoden und Produkte auf dem Prüfstand. Baerens & Fuss, Schwerin
[4] Ad Hoc Panel of the Advisory Committee on Technology Innovation, Board on Science and Technology for International Development, National Research Council, 1989. Lost crops of the Incas: Little-known plants of the Andes with promise for worldwide cultivation. National Academy Press, Washington, D.C.
[5] Gancel AL, Alter P, Dhuique-Mayer C, Ruales J, Vaillant F, 2008. Identifying carotenoids and phenolic compounds in naranjilla (Solanum quitoense Lam. var. Puyo hybrid), an Andean fruit. J. Agric. Food Chem. 56, 11890–11899
[6] Sabbe S, Van Damme P, Verbeke W, 2013. European market environment for selected Latin American tropical fruit species. Acta Hortic. 975, 615–623
[7] Morton JF, 1987. Naranjilla. In: Fruits of warm climates. Ed. by Morton JF, Creative Resource Systems, Winterville, N.C., 425–428
[8] Acosta O, Pérez AM, Vaillant F, 2009. Chemical characterization, antioxidant properties, and volatile constituents of naranjilla (Solanum quitoense Lam.) cultivated in Costa Rica. Arch Latinoam Nutr 59, 88–94
[9] Hoffmann M, 2005. Lebensmittel und Ernährung aus elektrochemischer Sicht. Die bioelektronischen Zusammenhänge zwischen Produktion, Qualität und Gesundheit von Lebensmitteln. Ernährung/Nahrungsergänzung 05, 22–25
[10] Hoffmann M, Staller B, 2004. Lebensmittelqualität – elektrochemisch betrachtet. Ernährung im Fokus 4, 1–4
[11] OECD, 2005. Leitfaden zu objektiven Testmethoden zur Bestimmung der Qualität von Obst und Gemüse sowie Trocken- und getrockneten Erzeugnissen. Internationale Normung von Obst und Gemüse, www.ble.de/SharedDocs/Downloads/02_Kontrolle/01_Qualitaetskontrolle/02_VermarktungsnormenObstGemuese/LeitfadenQBestObstGemuese.pdf?__blob=publicationFile
[12] Pinheiro J, Bates D, 2009. R-Paket „nlme“, Version 3.1-117
[13] Hothorn T, Bretz F, Westfall P, 2008. Simultaneous inference in general parametric models. Biom. J. 50, 346–363
[14] Cerón IS, Higuita JCV, Cardona CA, 2010. Capacidad antioxidante y contenido fenólico total de tres frutas cultivadas en la región andina. Vector 5, 17–26
[15] Kader AA, 1999. Fruit maturity, ripening, and quality relationships. Acta Hortic. 485, 203–208
* J. Messinger, E. Zilling, M. Hoffmann, M. Lauerer: Ökologisch-Botanischer Garten, Universität Bayreuth, 95440 Bayreuth, E-Mail: jana.messinger@uni-bayreuth.de
(ID:43718046)